Wat is een medische helm en heb je er een nodig?

25 | 11 | 22

Wat is een medische helm en heb je er een nodig?

Een gids voor medische helmen Medische helmen zijn nodig bij een groot aantal gezondheidsproblemen, waarvan er veel resulteren in symptomen zoals zwakke spieren of spieratrofie, spasmen, aanvallen en een slecht evenwicht, die allemaal kunnen leiden tot een fatale val. Er zijn talloze medische termen voor een helm, zoals een epilepsiehelm, autismehelm [...]

Een gids voor medische helmen

ribcap medical helmet

Medische helmen zijn nodig voor een groot aantal gezondheidsproblemen, waarvan er veel symptomen vertonen zoals zwakke spieren of spieratrofie, spasmen, toevallen en een slecht evenwicht, die allemaal kunnen leiden tot een fatale val.

Er zijn tal van medische termen voor een helm, zoals een epilepsiehelm, autismehelm en beschermende helm, maar ze zijn hetzelfde product met hetzelfde concept: iemands hoofd beschermen tegen hersenletsel.

Het is onduidelijk waarom we een enorme hoeveelheid termen gebruiken, behalve dan om een klant te leiden naar aanvullende informatie en ondersteuning rondom zijn of haar aandoening. Als je bijvoorbeeld zoekt op epilepsiehelm, vind je websites met medische helmen die ook ondersteuning en informatie over de aandoening bieden om hun klanten extra te ondersteunen.

Veelvoorkomende gezondheidsaandoeningen waarvoor een helm nodig is

 • Epilepsie
 • Hersenverlamming
 • Spierdystrofie
 • Ziekte van Parkinson
 • Autisme

Wanneer heb je een medische helm nodig?

Het antwoord verschilt van persoon tot persoon omdat elk geval uniek is. Een medisch deskundige moet bepalen hoe groot het risico is op een val met letsel.

Als een patiënt met een epilepsieaanval bijvoorbeeld een toename in epileptische activiteit opmerkt, kan hij of zij verplicht worden om hoofdbescherming te dragen als hij of zij zich in het openbaar begeeft om de kans te verkleinen dat hij of zij zich bezeert. Als je dit vergelijkt met een Parkinson-patiënt die 24 uur per dag zorg krijgt omdat hij of zij af en toe valt, dan is het mogelijk dat hij of zij geen helm nodig heeft.
Als je niet zeker weet of jij of een van je dierbaren een medische helm moet kopen, raden we je aan om eerst met je arts te overleggen.

Wat is een medische helm?
Een medische helm is een speciaal ontworpen muts gemaakt van sterke en duurzame materialen om meerdere valpartijen te doorstaan. Ze zijn over het algemeen licht van gewicht en sommige bieden bescherming voor gezicht en nek voor mensen die regelmatig vallen. Tegenwoordig zien ze er minder eng uit omdat de wetenschap materialen heeft ontwikkeld die sterk en toch flexibel zijn, waardoor er minder lagen van verschillende materialen nodig zijn die een helm omvangrijk doen lijken.

Kunnen alle leeftijden een medische helm dragen?
In het algemeen zijn medische helmen allemaal hetzelfde ontworpen en worden ze gebruikt voor alle leeftijden, van jong tot oud, met uitzondering van peuter- en babyhelmen. Dit komt door hun kwetsbare schedels die speciaal gevormd moeten worden en verschillende aanpassingen nodig hebben naarmate de baby's groeien.

Baby Helm Art - We houden van het idee om babyhelmen te beschilderen zodat ze minder op een helm lijken en een persoonlijk tintje aan deze baby's geven.

Kinderhelmen, tienerhelmen en helmen voor volwassenen - Helmen die eruitzien als gewone hoeden!

ribcap medical helmet

Een medische helm die eruitziet als een gewone beanie!

 • Een medische helm die eruitziet als een gewone beanie!
 • Gemaakt met alleen hoogwaardige materialen
 • Zeer modieus.
 • Ons unieke zachte schuim is zeer schokabsorberend terwijl het licht en luchtig aanvoelt.
 • Bieden 360 bescherming zonder omvangrijk of stigmatiserend te zijn
 • Ze zijn lichtgewicht, ademend, flexibel en discreet voor de hele dag comfort.
 • Ze zijn 100% wasbaar, opvouwbaar en op te bergen.
 • Hebben we al gezegd dat ze een geweldige aanvulling zijn op elke look!

Klik hier om onze hoogwaardige medische helmen te bekijken.

Geschreven door Leanne Coop