WAAROM KIEZEN VOOR RIBCAP HELMEN

25 | 11 | 22

WAAROM KIEZEN VOOR RIBCAP HELMEN

Het begon allemaal 10 jaar geleden toen Ribcap begon met het ontwerpen van beschermende helmen om mensen te beschermen die gediagnosticeerd waren met een neurologische aandoening - zonder afbreuk te doen aan stijl. Aandoeningen zoals epilepsie, autisme, hersenverlamming of de ziekte van Parkinson kunnen op elk moment leiden tot een letsel veroorzakende val en dus is hoofdbescherming nodig [...]

Het begon allemaal 10 jaar geleden toen Ribcap begon met het ontwerpen van beschermende helmen om mensen te beschermen die gediagnosticeerd waren met een neurologische aandoening - zonder afbreuk te doen aan stijl.

Aandoeningen zoals epilepsie, autisme, hersenverlamming of de ziekte van Parkinson kunnen op elk moment leiden tot een letsel veroorzakende val en dus is er dagelijks hoofdbescherming nodig. Het gebruik van hoofdbescherming is geen nieuw concept. Maar het idee dat een helm maar één doel zou moeten dienen (als hoofdbescherming) gaf het besef dat Ribcap zoveel meer kon bieden. Zonder het wiel opnieuw uit te vinden, werden hun nieuwe modieuze, niet-stigmatiserende helmen geboren. Ribcap beschermende helmen zien er goed uit, voelen goed aan en verbeteren de kwaliteit van iemands leven door bescherming en stijl te bieden.

"Onze passie komt voort uit de behoefte om niet-stigmatiserende medische helmen te maken die iemand beschermen tegen een schadelijke val terwijl ze eruitzien en aanvoelen als gewone hoeden. Ribcap is ontworpen voor iedereen - inclusief actieve kinderen, jongvolwassenen en senioren met allerlei uitdagingen in het leven."

ADAPTIEVE MODE 2020

Betekenis: Kleding die is aangepast om het leven van iemand met een beperking te verbeteren. Voorbeeld: Het verwijderen van knopen en ritsen uit kleding voor mensen die moeite hebben met aankleden vanwege een slechte mobiliteit.

Nog maar tien jaar geleden werd aangepaste kleding ontworpen met het doel om de persoon veilig of comfortabel te maken, zonder dat er veel aandacht werd besteed aan de modieuze kant van kleding. In de loop der jaren kwam er een toename toen modeontwerpers de #inclusive beweging begonnen om ontwerpen te delen die handicapvriendelijk waren en die de persoon gemakkelijk kon dragen.

Net als bij andere categorieën van adaptieve mode, zijn medische helmen zoals die van Ribcap ontstaan uit de behoefte om het stigma rond beschermende helmen aan te pakken.

Als je terugdenkt aan de eerste ontwerpen van een medische helm, denk je misschien aan een oversized, grote en lompe helm in worstelstijl. Je volgende gedachte is misschien "dat kan toch niet comfortabel zijn?", vooral voor een terecht overactief kind dat met zijn vriendjes wil spelen.

WANNEER IS EEN MEDISCHE HELM NODIG?

Een medische helm kan worden voorgeschreven als iemand regelmatig plotseling en zonder waarschuwing valt. Aanvallen kunnen dagelijks/wekelijks leiden tot onverwachte valpartijen en headbangen bij kinderen met autisme kan erg verontrustend zijn voor ouders. Valpreventiestrategieën kunnen thuis worden toegepast en het gebruik van een medische helm kan zowel binnen als buiten nodig zijn.

WAAR ZIJN MEDISCHE HELMEN VAN GEMAAKT?

Medische helmen zijn speciaal ontworpen met sterke en duurzame materialen om meerdere valpartijen te doorstaan. Ze zijn over het algemeen licht van gewicht en sommige bieden bescherming voor gezicht en nek voor mensen die regelmatig vallen. Tegenwoordig zien ze er minder eng uit omdat de wetenschap materialen heeft ontwikkeld die sterk en toch flexibel zijn, waardoor er minder lagen van verschillende materialen nodig zijn die een helm volumineus maken.

WAAROM KIEZEN VOOR RIBCAP HELMEN IN PLAATS VAN ANDERE HELMEN?

Ribcap helmen zijn een geregistreerd medisch hulpmiddel dat het vertrouwen geniet van vele neuroverenigingen en getest is door het BSI. Ze zijn luchtledig en bieden een hoge mate van bescherming. En hebben we het al gehad over hun modieuze, niet-stigmatiserende stijl?

  • Praktisch: Ze zijn veilig, comfortabel en modieus, zodat mensen met een handicap hun leven onafhankelijk kunnen leiden als ze een medische helm dragen.
  • Keuzevrijheid: Omdat mode iedereen moet omvatten en we allemaal het recht hebben om onze eigen stijl te kiezen.
  • Kwaliteit: Gemaakt met alleen hoogwaardige materialen
  • Niet-stigmatiserend: Medische producten en kleding hoeven niet langer visueel groot, volumineus en lelijk te zijn.
  • Veiligheid: Ons unieke zachte schuim absorbeert grote schokken terwijl het licht en luchtig aanvoelt.
  • Inclusiviteit: Benadrukken en bewust maken dat een handicap niet betekent wie iemand is.
  • Volledige bescherming - bieden 360 graden bescherming zonder omvangrijk of stigmatiserend te zijn.
  • Comfort - Ze zijn lichtgewicht, ademend, flexibel en discreet voor de hele dag comfort.
  • Hygiënisch - 100% wasbaar, opvouwbaar en op te bergen.

Bekijk onze nieuwste ontwerpen hier.

 

Geschreven door Leanne Coop