Visuele beperking kan risico op vallen verhogen

25 | 11 | 22

Visuele beperking kan risico op vallen verhogen

Valgevoelige mensen beschermen Over het algemeen wordt een oogaandoening over het hoofd gezien als een aandoening die iemands kans om te vallen vergroot. We zijn ons allemaal bewust van het kostbare geschenk van het gezichtsvermogen en als het wazig of verminderd wordt, moeten we nadenken over de gevolgen van een verminderd gezichtsvermogen en wat het kan doen met ons evenwicht. Oogaandoening [...]

Valgevoelige mensen beschermen

Over het algemeen wordt een oogaandoening over het hoofd gezien als een aandoening die iemands kans om te vallen vergroot. We zijn ons allemaal bewust van het kostbare geschenk van het gezichtsvermogen en als het wazig of verminderd wordt, moeten we nadenken over de gevolgen van een verminderd gezichtsvermogen en wat het kan doen met ons evenwicht.

Oogziekten die schade aan het gezichtsvermogen veroorzaken

-Cataract

-Glaucoom

-Anisometropie

-Retinitis Pigmentosa

-Diabetische retinopathie

Elk van de bovenstaande aandoeningen heeft een aanzienlijke invloed op de visuele nauwkeurigheid, inclusief diepteperceptie, waardoor iemand kan struikelen en vallen. Algemene bewegingen zoals het navigeren door een huis kunnen ervoor zorgen dat ze tegen dingen opbotsen die ze nooit gewend waren.

Heb je hoofdbescherming overwogen?

Hoofdbescherming redt levens, zowel jong als oud. Wat de aandoening ook is, elke val kan leiden tot letsel. Als jij of je gezin alleen woont, is het van vitaal belang om je hersenen te beschermen tegen het risico op letsel. Daarom raden we aan om een veiligheidshelm te dragen, maar niet zomaar een veiligheidshelm...

soft protective helmet

Dit is een beschermende helm, deze schattige warme muts! Ja, dat klopt, je kunt jezelf beschermen zonder een grote en lompe helm te dragen!

Geschreven door Leanne Coop