Veiligheidsgids 2020 voor zelfstandig wonende volwassenen met speciale behoeften

06 | 01 | 20

Veiligheidsgids 2020 voor zelfstandig wonende volwassenen met speciale behoeften

Snelle gids voor veiligheid rondom het huis. Een helm voor volwassenen met speciale behoeften kan nodig zijn wanneer een jongvolwassene zich voorbereidt om gedeeltelijk of volledig zelfstandig te gaan wonen. Het is een grote stap voor zowel de ouder als de jongvolwassene en daarom vind je op internet alles wat je nodig hebt om jezelf voor te bereiden. Er [...]

Snelle gids voor veiligheid rondom het huis.

Een helm voor volwassenen met speciale behoeften kan nodig zijn wanneer een jongvolwassene zich voorbereidt om gedeeltelijk of volledig zelfstandig te gaan wonen. Het is een grote stap voor zowel de ouder als de jongvolwassene en daarom vind je op internet alles wat je nodig hebt om jezelf voor te bereiden.

Er zijn tal van emotionele steungroepen, ontwikkelingsplannen en zelfs trainingslessen om jullie beiden voor te bereiden op de zelfstandige overgang.

Zoek veiligheid in huis

Als een huis eenmaal gekozen is, zijn er een aantal dingen die vaak over het hoofd worden gezien, zoals ongeziene gevaren zoals slechte verlichting, kasten te hoog plaatsen of geen steunframes in een badkamer. Het verwijderen van deze kleine gevaren kan de kans op verwondingen als je alleen bent elimineren.

Andere suggesties zijn om tapijten af te plakken, elektrische draden samen te binden of vast te pinnen aan de muur zodat je er niet over kunt struikelen, onnodige salontafels en stoelen uit huizen te verwijderen om vrije looppaden te creëren en ervoor te zorgen dat ze een goed paar ondersteunende schoenen hebben om in huis te dragen die comfortabel zitten omdat pantoffels niet veel steun bieden.

In het geval van een val is het van vitaal belang dat je verwondingen zoals hoofdletsel beperkt door beschermende hoofddeksels te dragen die de hele dag door gedragen kunnen worden, zowel binnen als buiten.

Het merendeel van de hulpmiddelen voor speciale behoeften is voornamelijk gericht op kinderen en peuters, wat leidt tot complicaties bij het zoeken naar beschermende hoofddeksels voor volwassenen.

Hoofdbescherming voor volwassenen

Klik hier om te begrijpen wat hoofdbescherming is voor alle leeftijden en waarom het belangrijk is om bescherming tegen letsel te plannen. Om te leren hoe je de juiste beschermende helm voor jou kiest, volgt hieronder een lijst met informatie waarmee je rekening moet houden voordat je de helm koopt.

Maten en hoe je jezelf opmeet

Voor de beste pasvorm kun je het beste onze supermakkelijke maattabel volgen. Je hoeft alleen maar de omtrek van je hoofd op te meten. Met behulp van een doek of stof kun je het materiaal om de bovenkant van je hoofd wikkelen, boven je wenkbrauwen en oren. Trek aan het materiaal zodat het strak zit, maar niet te strak. Je kunt het materiaal ook om je hoofd binden en een uur laten zitten om te zien of het te strak of te los aanvoelt. Neem vervolgens je materiaal en meet het op met een meetlint om je resultaat te krijgen.

Je kunt onze pagina met maten hier bekijken.

How to measure your head

 

Ultieme bescherming

Een volwassene is groter en over het algemeen zwaarder dan een kind, dus het is belangrijk dat je je goed inleest over de hoeveelheid bescherming die je hoofddeksel je zal bieden. 

Materiaal - Ademend vermogen en Comfort

Een helm moet bescherming bieden maar ook comfortabel zijn voor de gebruiker en daarom is het materiaal van de helm erg belangrijk. Daarom is het materiaal van de helm erg belangrijk. Je kunt het beste materiaal zoeken dat ademend en zacht is, zodat je de helm de hele dag kunt dragen. Een andere tip is om op zoek te gaan naar wasbaar materiaal, zodat je de helm gemakkelijk kunt schoonmaken.

Stijl - Mode voor het dagelijks leven

Iedereen heeft recht op mode, daarom hoeft een beschermende helm niet stigmatiserend en lomp te zijn. Het kiezen van een helm die modebewust is, kan bijdragen aan de persoonlijkheid van de gebruiker. Of het nu hun favoriete kleur is of een bepaalde stijl, de helm die je zoekt moet je niet alleen beschermd laten voelen, maar ook comfortabel in het dagelijks leven.

Ribcap

Een alles-in-één medisch hulpmiddel dat het vertrouwen geniet van verschillende neuroverenigingen. De helmen van topkwaliteit van Ribcap zijn zeer modieus zodat ze bij ieders stijl passen en bieden puur comfort om de hele dag te dragen. Elke Ribcap bevat een uniek ontwikkelde schuimvulling die licht en ademend is en tegelijkertijd 360 graden bescherming biedt voor volledige veiligheid. Over veiligheid gesproken, bekijk onze botsproef via deze link!

Bekijk hier onze modieuze ontwerpen om te zien welke de juiste is voor jou.

Geschreven door Leanne Coop