Ribcap als valhelm

25 | 11 | 22

Ribcap als valhelm

Res-Care is de grootste aanbieder van aanvullende gezondheidsdiensten thuis en in de gemeenschap voor complexe bevolkingsgroepen die gespecialiseerde en/of chronische zorg nodig hebben in de VS. Annette Jenkins van Res-Care werkte met een patiënt die last had van valaanvallen en deelde haar ervaringen met de Ribcap beschermhelmen: "Deze man zou geen enkel ander type dragen [...]

Res-Care is de grootste aanbieder van aanvullende gezondheidsdiensten thuis en in de gemeenschap voor complexe bevolkingsgroepen die gespecialiseerde en/of chronische zorg nodig hebben in de VS.

Annette Jenkins van Res-Care werkte met een patiënt die last had van dalende aanvallen en deelde haar ervaringen met de Ribcap beschermhelmen: "Deze man wilde geen ander type helm dragen dan de Ribcap. In het verleden had hij veel hoofdletsel omdat hij geen andere helmen wilde dragen. Maar met Ribcap is dat anders: hij zou zijn Ribcap-beschermingshelm zomer en winter ophouden. Zo kon hij zijn hoofd niet stoten en hoefde hij niet steeds opnieuw gehecht te worden. Het heeft ook een goede invloed op het risico op hersenbeschadiging."

"De Ribcap geeft het comfort dat patiënten bereid zijn om de helm te dragen en dat de veiligheid gehandhaafd blijft."

"We gaan de Ribcap uitproberen bij een cliënt waar ik momenteel werk die in de CRMNF-voorziening zit waar ze veel gedrag vertonen. Hij headbangt en steekt zijn hoofd door muren. We hopen dat de Ribcap de meest comfortabele optie is om hem op te zetten als hij gedrag vertoont."

Ontdek hier ons volledige assortiment beschermende helmen.

Bekijk de reviews van experts. Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met Ribcap!

Geschreven door Nico De Wilde