Q&A Helmen voor peuters en kinderen met speciale behoeften

25 | 11 | 22

Q&A Helmen voor peuters en kinderen met speciale behoeften

Het is normaal dat je je zorgen maakt over je kind en zijn of haar risico op een letsel veroorzakende val. Er zijn veel redenen waarom een kind vaak kan vallen, zoals regelmatige aanvallen, TBI (traumatisch hersenletsel) en headbangen. Elk van deze aandoeningen kan ertoe leiden dat het kind plotseling op de grond valt en zonder hoofdbescherming kan de val [...]

Het is normaal dat je je zorgen maakt over je kind en zijn of haar risico op een letsel veroorzakende val. Er zijn veel redenen waarom een kind vaak kan vallen, zoals regelmatige aanvallen, TBI (traumatisch hersenletsel) en headbangen. Elk van deze aandoeningen kan ertoe leiden dat het kind plotseling op de grond valt en zonder hoofdbescherming kan de val resulteren in ernstig hoofdletsel.

De angst dat ze zichzelf in de toekomst pijn zouden kunnen doen, is zeker ontmoedigend. De vraag "heeft mijn kind een helm nodig?" wordt vaak gesteld, en om je te helpen het gebruik van een helm te begrijpen, van draagbaarheid, stijl, comfort en duurzaamheid, hebben we een eenvoudige vraag en antwoord opgesteld om je te helpen het antwoord te vinden dat je zoekt.

Wat is een helm voor gehandicapten?

Een helm voor mensen met speciale behoeften, ook bekend als epilepsiehelm, autismehelm, medische helm en beschermende helm, heeft als enige prioriteit het bieden van volledige bescherming van het hoofd tegen een verwondende val. Sommige worden geleverd met gelaatsbeschermers, terwijl andere worden geleverd met extra nekvulling. Sommige zijn ontworpen om te slapen, terwijl andere dikkere helmen ontworpen zijn voor harde valpartijen.

Wanneer is een helm nodig?

Alle helmen zijn ontworpen om de schok bij een val te absorberen, waardoor gezichts- en/of hersenletsel wordt verminderd. Als een peuter of kind een aandoening heeft waardoor het vaak en onvoorspelbaar valt, kan een zorgverlener je aanraden om een helm aan te schaffen, zodat je kind een betere levenskwaliteit heeft doordat de angst om te vallen tot een minimum wordt beperkt. Het beschermt je kind niet alleen tegen een val met letsel, maar het kan ook je eigen zorgen verminderen omdat je je niet meer elke keer gespannen hoeft te voelen als je je omdraait.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een helm?

  • Veel kinderen over de hele wereld hebben de klok rond te maken met zorg om verwondingen door een val te voorkomen, wat niet alleen frustrerend voor hen is omdat ze zo zelfstandig zijn, maar het zijn ook de ouders of verzorgers van dienst die zich emotioneel uitgeput voelen door de voortdurende zorgen.
  • Een helm vermindert stress en zorgen, maar kan ook een positief effect hebben op het zelfvertrouwen van je kind. Als ze begrijpen dat de helm hun hoofd beschermt en mama niet altijd die bezorgde blik op haar gezicht heeft, kan het kind ontspannen en gaan genieten van dagen in het park of middagen in een speeltuin.
  • Gelukkig leven we in 2020 (en we geven toe dat we allemaal niet de beste jaren hebben gehad). Dit betekent dat die oude lompe stigmatiserende helmen tot het verleden behoren. De medische helmen van nu zijn zeer modieus en lijken meer op gewone hoeden.

Wat is de leeftijdsgroep voor medische helmen?

Alle leeftijden kunnen een medische helm dragen. Zelfs baby's en peuters kunnen een speciaal ontworpen helm krijgen. Als ze vier jaar oud zijn, kunnen ze tot in hun tienerjaren een stevigere helm dragen en als ze een helm voor volwassenen nodig hebben, kan die vanaf 16 jaar worden aangeschaft.

Moet een medische helm altijd gedragen worden?

In het kort: nee, dat hoeft niet. Als je kind echter lijdt aan een aandoening waardoor het zonder waarschuwing plotseling op de grond valt, kan je arts je kind aanraden om de helm zowel overdag als 's nachts te dragen. In de meeste gevallen zal je kind de helm moeten dragen wanneer hij het meest vatbaar is om te vallen. Als je huis bijvoorbeeld valbestendig is, dan hebben ze hun helm misschien alleen nodig voor school of uitstapjes. Een algemene vuistregel is om te overleggen met je medisch deskundige, die je een oneindig antwoord zal geven.

Een medische helm met Ribcap kiezen

Wij geloven dat medische helmen vertrouwen geven aan zowel ouder als kind en tegelijkertijd volledige bescherming bieden om ervoor te zorgen dat je kind elke dag veilig is. Wij geloven niet dat uw medische helm groot, lomp en oncomfortabel moet zijn om zijn werk te doen...

Ribcap medische helmen - wanneer mode en bescherming elkaar ontmoeten

In de afgelopen 10 jaar is Ribcap trots geweest op het creëren van helmen van topkwaliteit die niet stigmatiserend en zeer modieus zijn, zodat ze bij ieders stijl passen, samen met puur comfort en ademend vermogen om de hele dag te dragen.

kids special needs helmet

Eindelijk een alles-in-één helm die er geweldig uitziet, geweldig aanvoelt en ook nog eens een medische helm is die uitvoerig is getest door de International Rugby Impact Standards en wordt vertrouwd door verschillende neurobonden.

Ribcap's beschermende muts kenmerken

  • Gemaakt van hoogwaardige materialen
  • Zeer modieus.
  • Ons unieke zachte schuim is zeer schokabsorberend terwijl het licht en luchtig aanvoelt.
  • Bieden 360° bescherming zonder omvangrijk of stigmatiserend te zijn
  • Ze zijn lichtgewicht, ademend, flexibel en discreet voor de hele dag comfort.
  • Ze zijn 100% wasbaar, opvouwbaar en op te bergen.
  • Hebben we al gezegd dat ze een geweldige aanvulling zijn op elke look!

Wil je onze kleur- en stijlopties bekijken? Bekijk ze hier.

 

Geschreven door Leanne Coop