Hoe kies je een veiligheidshelm in 2020?

25 | 06 | 19

Hoe kies je een veiligheidshelm in 2020?

De juiste helm voor jou kiezen Een arts of een andere professional in de gezondheidszorg heeft je misschien geadviseerd om een beschermende helm te kopen vanwege de aanvallen van jou of je kind. Een plotselinge val kan hoofdletsel veroorzaken en daarom is het belangrijk om een beschermende helm te kopen om ernstig letsel te voorkomen. Om [...]

De juiste helm voor jou kiezen

Een arts of een andere professional in de gezondheidszorg heeft je misschien geadviseerd om een beschermende helm te kopen vanwege de aanvallen van jou of je kind. Een plotselinge val kan hoofdletsel veroorzaken en daarom is het belangrijk om een beschermende helm te kopen om ernstig letsel te voorkomen.

Om je te helpen geeft onze uitgebreide gids je alles wat je moet weten over beschermende helmen, zodat je kunt beslissen welke het beste is voor jou of je kind.

Wie heeft een medische helm nodig?

Veel gezondheidsproblemen veroorzaken aanvallen of spierkrampen die verder kunnen leiden tot hoofdletsel. De meest voorkomende aandoeningen zijn hersenverlamming, epilepsie, de ziekte van Parkinson en autisme. Elk van deze aandoeningen kan leiden tot een onverwachte val, bijvoorbeeld iemand met atonische aanvallen, ook bekend als valaanvallen, kan ertoe leiden dat iemand plotseling op de grond valt omdat dit type aanval alle spierspanning stopt.

Een andere reden voor het dragen van een beschermende helm kan zijn om de onafhankelijkheid te vergroten, zoals bij een jongvolwassene met epilepsie die regelmatig aanvallen heeft. Een helm kan deze persoon helpen om vrijer te leven omdat hij of zij zich minder zorgen hoeft te maken over een val met hoofdletsel als gevolg. Een ander voorbeeld is een oudere persoon die zelfstandig wil blijven wonen, maar een bewaker nodig heeft die hem of haar voortdurend in de gaten houdt. Deze persoon kan binnenshuis of tijdens het doen van boodschappen een helm dragen om de kans op een ernstige val te verkleinen en zo meer vrijheid terug te krijgen.

Verschillende soorten bescherming

Niet alle soorten helmen bieden voldoende bescherming. Fietshelmen zijn comfortabel, maar bieden niet de beste bescherming voor verwondingen door aanvallen. Een ander probleem is het gebrek aan duurzaamheid, omdat een fietshelm kan barsten na herhaaldelijk hard vallen.

Bokshelmen zijn gemaakt van zacht leer, en hoewel ze comfortabel zijn, bieden ze weinig bescherming en zorgen ze niet voor voldoende ventilatie. Een ander voorbeeld is een voetbalhelm die goede bescherming biedt, maar lomp en oncomfortabel is om te dragen. Daarnaast heeft een baseballhelm een losse pasvorm en is hij gemaakt zonder kinband, waardoor de helm op elk moment kan afvallen.

Kortom, er zijn veel helmen die verschillende soorten bescherming bieden, maar een medische helm is ontworpen om regelmatige schokken als gevolg van een medische aandoening te weerstaan.

Ribcap's beschermende helmen

Ribcap helmen zijn speciaal gemaakt om mensen met medische behoeften te beschermen, inclusief kleine kinderen. Ze zijn streng getest volgens de International Rugby Impact Standards en worden vertrouwd door verschillende neuroverenigingen, waardoor ze een zeer betrouwbare helm zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Dit is allemaal te danken aan ons high-impact schuim dat speciaal is ontwikkeld om energie te absorberen en af te voeren, zodat de helm zowel beschermend als duurzaam is.

How to choose a protective helmet infographic

Ribcap levert niet alleen medische helmen. Ze begrijpen de behoeften van hun klanten volledig en daarom creëren ze zeer modieuze helmen, of we noemen ze graag zachte helmmutsen. Deze niet-stigmatiserende helmen bieden 360 graden bescherming, zijn licht EN ademend voor volledig comfort en stijl, zodat iedereen zich 100% zelfverzekerd kan voelen bij het dragen van Ribcap.

Ribcap soft helmet lenny

Elke Ribcap heeft een kinband die versteld kan worden zodat hij goed zit, maar niet oncomfortabel is. Het maakt niet uit in welke richting jij of je kind valt, de helm absorbeert de impact....

Hoe kom ik aan mijn eigen Ribcap?

Klik hier om vandaag nog onze trendy beschermende helmen te bekijken!

Geschreven door Nico De Wilde