Essentiële hulpmiddelen en uitrusting voor kinderen met speciale behoeften in 2020

25 | 11 | 22

Essentiële hulpmiddelen en uitrusting voor kinderen met speciale behoeften in 2020

Vandaag de dag is er een scala aan speciaal ontwikkelde apparatuur voor kinderen met speciale behoeften, waarmee ouder en kind kunnen samenwerken en elkaars leven kunnen verbeteren. Als een van de vele bedrijven die apparatuur voor kinderen met speciale behoeften ontwerpen, wilden we graag een volledig assortiment apparatuur delen dat kan helpen om routines in huis te harmoniseren [...]

Vandaag de dag is er een scala aan speciaal ontwikkelde apparatuur voor kinderen met speciale behoeften, waarmee ouder en kind kunnen samenwerken en elkaars leven kunnen verbeteren.


Als een van de vele bedrijven die apparatuur voor kinderen met speciale behoeften ontwerpen, wilden we graag een volledig assortiment apparatuur delen dat kan helpen om routines in huis te harmoniseren en structuur aan te brengen rond slaap- en etenstijden.

ribcap helmet

Mobiliteitsondersteuning voor kinderen met speciale behoeften

Als je je zorgen maakt over het vermogen van je kind om zich te verplaatsen, kan je huisarts je doorverwijzen naar een fysiotherapeut om de mobiliteitsbehoeften van je kind te beoordelen. Als onderdeel van de beoordeling bespreekt de fysiotherapeut mobiliteitshulpmiddelen die je kind zouden kunnen helpen, zoals loophulpmiddelen, een rolstoel voor buiten en aangepaste stoelen voor tijdens het eten en voor zintuiglijk spelen.

Apparatuur voor sensorische integratie en lichaamsbeweging

Kinderen hebben stimulatie en beweging nodig om de kans op spierverspilling te verkleinen, terwijl de geest energie krijgt van kleuren, geluiden en texturen.
Je arts kan voorstellen om sensorisch speelgoed te gebruiken dat draait, draait en oplicht. Tegelijkertijd kan een fysiotherapeut rolballen, beentrappen en meer bespreken om de spieren van je kind aan te moedigen om dagelijks actief te zijn.

Slaapsystemen voor gehandicapte kinderen

Kinderen met een handicap kunnen slaapproblemen hebben om verschillende lichamelijke redenen, zoals spierkrampen of ademhalingsproblemen, afhankelijk van hun specifieke gezondheidsprobleem. Kinderen met sommige leerproblemen kunnen het moeilijk vinden om te begrijpen waarom en wanneer ze moeten slapen.
Je verloskundige of verpleegkundige kan je slaapsystemen aanraden zoals verzwaarde dekens, zachte kussentjes en thermische regulatorhoezen.

Beschermende hoofddeksels voor headbangen

Kinderen met autistische spectrumstoornissen kunnen headbangen gebruiken om zichzelf te kalmeren of om hun behoeften kenbaar te maken. Het kan vaak worden gebruikt om pijn of overweldigende gevoelens uit te drukken als een manier om zichzelf te kalmeren met de ritmische gewoonte. Het is niet alleen hoofdbonken tijdens het spelen, maar ook andere repetitieve patronen zoals hoofdrollen, wiegen, bijten en duimzuigen om de geest te kalmeren en tot rust te brengen.

Er zijn verschillende triggers en methoden om met headbangen om te gaan, maar uiteindelijk zal hoofdbescherming je kind beschermen tegen letsel. De meeste hoofdbescherming is groot en lomp. Ribcap ontwierp hun zachte beanie helmmutsen echter zo comfortabel dat je erin kunt slapen.

Voor meer informatie over beschermende helmen en headbangen, klik hier, en om ons volledige assortiment stijlen en kleuren te zien, hier.

 

Geschreven door Leanne Coop