Een uitgebreide gids voor medische helmen in 2020

31 | 12 | 19

Een uitgebreide gids voor medische helmen in 2020

Wat is een medische helm en hoe kan hij je beschermen? Het kan een beetje ontmoedigend zijn als een zorgverlener een medische helm voorstelt voor jou of een gezinslid vanwege aanvallen of een aandoening die hersenletsel kan veroorzaken. Vragen als 'zijn ze allemaal hetzelfde' of 'hoe kies ik [...]

Wat is een medische helm en hoe kan hij je beschermen?

Het kan een beetje ontmoedigend zijn als een zorgverlener een medische helm voor jou of een familielid voorstelt vanwege aanvallen of een aandoening die hersenletsel kan veroorzaken.

Vragen als "zijn ze allemaal hetzelfde?" of "hoe kies ik de juiste?" worden vaak gesteld en er kan verwarring ontstaan als je meer te weten komt over de verschillende gebruiksmogelijkheden van elke helm.

Om je te helpen bepalen welk type geschikt is om aan alle behoeften van de persoon te voldoen, volgt hier een uitsplitsing van de algemene gebruiksmogelijkheden uit draagbaarheid, stijlen, comfort en duurzaamheid van de helmen die momenteel op de markt zijn.

Ribcap soft beanie helmet hat

Overzicht helmen

Helmen verminderen het risico op letsel voor sporters, patiënten met gezondheidsproblemen en mensen met een slecht evenwicht, zoals ouderen.

Wist je dat er wereldwijd elk jaar 64 miljoen gevallen van hoofdletsel worden gemeld?

Een aanzienlijk aantal mensen heeft te maken met 24-uurs zorg om letsel door een val te voorkomen, wat niet alleen emotioneel slopend is voor de persoon met de aandoening, maar ook voor de ouders of verzorger van dienst.

Waarom een medische helm dragen?

Het doel van een helm is om de schok bij een val te absorberen, waardoor letsel aan gezicht en/of hersenen wordt verminderd en het dagelijks leven wordt vergemakkelijkt voor mensen die het risico lopen op een plotselinge val zonder waarschuwing. Een helm stelt de gebruiker in staat om een betere levenskwaliteit te hebben door de angst om te vallen tot een minimum te beperken. Het beschermt niet alleen de gebruiker, maar het kan ook de zorgen van familieleden verminderen die zich zorgen maken over de gezondheid van hun geliefde als ze er niet zijn.

Wanneer is een helm nodig?

Een beschermende helm kan in veel omstandigheden nodig zijn.

Het gedrag bij aanvallen verschilt van persoon tot persoon, dus het is het beste om te kijken naar de regelmaat waarmee iemand valt om te bepalen hoe vaak een helm nodig is. Voor optimale veiligheid moet een helm dagelijks worden gedragen. Het is het beste om te bedenken dat één onverwachte val fatale verwondingen kan veroorzaken.

Een oudere persoon of iemand met een slecht evenwicht kan baat hebben bij een beschermende helm. Ze kunnen dienen als bescherming tijdens de ijzige maanden of lange dagen op stap, om de kans op letsel te verkleinen.

Medische aandoeningen die leiden tot spieratrofie, een verminderde spiertonus of aan spierdystrofie gerelateerde aandoeningen vergroten de kans dat iemand valt, waardoor deze persoon dagelijks een veiligheidshelm nodig heeft.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een medische helm?

De maat

Helmen zijn er in verschillende maten om de gebruiker comfort en veiligheid te bieden. Voordat je een helm koopt, kun je het beste de maatopties vergelijken om een comfortabele pasvorm te garanderen. Veel helmen zijn gelabeld als volwassen-, kinder- of peutermaat en in sommige gevallen kunnen ze op maat worden gemaakt.

Hoeveelheid bescherming

Veel helmen bieden bescherming vanuit alle hoeken, terwijl sommige helmen zijn ontworpen om belangrijke gebieden te beschermen. Om te weten te komen hoeveel bescherming nodig is, kan iemand valpatronen in de gaten houden, zoals: valt de persoon voorwaarts of achterwaarts? Valt hij van grote hoogte? Of wordt hetzelfde gebied geraakt, wat te zien is als iemand zijn hoofd stoot.

Dit kan bepalen hoeveel gezichts-/zijbescherming nodig is. Een andere tip is om de belangrijkste veiligheidstests van het bedrijf te controleren om er zeker van te zijn dat je gekozen helm een grote val aankan, vooral voor lange of grotere volwassenen die van een hoogte vallen.

Materiaal

Medische helmen dienen niet alleen ter bescherming, maar moeten ook comfortabel zitten omdat de gebruiker de helm dagelijks draagt. Let bij het kiezen van je helm op ademende materialen zoals zacht schuim om de luchtcirculatie te bevorderen of zoek in de beoordelingen van klanten of zij het product aanbevelen voor zowel veiligheid als comfort.

Duurzaamheid

Iets anders om rekening mee te houden is de duurzaamheid van je medische helm. Kan het materiaal gewassen worden? Is het gemakkelijk te wassen? Zal het zijn vorm verliezen als het gewassen wordt? Vergeet niet om de levensduur van de helm te controleren, hoewel dit ook wordt bepaald door hoe vaak iemand de helm moet dragen.

Stijl

Wanneer ga je de helm dragen? Ziet hij er goed uit? Moet hij er modieus uitzien? Als je de juiste helm hebt gekozen voor bescherming en comfort, kun je gaan nadenken over de stijl. In de moderne wereld hoeven medische helmen niet meer stigmatiserend te zijn. In plaats daarvan kun je kiezen voor een modieuze stijl, waarbij veel van de beste ontwerpen worden aangezien voor gewone trendy hoeden. Dit kan persoonlijk comfort bieden aan iemand die geen beschermende helm wil dragen die mogelijk volumineus is en ongewenste aandacht trekt als hij of zij de straat op gaat.

Zeer modieuze helmmutsen van Ribcap

1. Ribcap biedt modieuze helmen van topkwaliteit die zijn getest door BSI en worden vertrouwd door neurowetenschappers van over de hele wereld. 
2. We hebben een unieke schuimvulling ontwikkeld, waarvoor patent is aangevraagd, die niet alleen comfortabel is, maar ook geschikt voor gebruik de hele dag door.
3. Onze modieuze helmen zijn niet stigmatiserend en zien er net zo uit als gewone hoeden of petten.
4.Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en duurzaam genoeg om jaren mee te gaan.
5. Onze maten zorgen voor een perfecte pasvorm voor alle soorten en maten!

Ribcap voor kinderen

Kinderen die voortdurend toezicht van een ouder of voogd nodig hebben, kunnen niet vrijuit spelen of plezier maken. Niet in staat zijn om rond te rennen, met vriendjes te spelen of deel te nemen aan bepaalde activiteiten kan het zelfvertrouwen van een kind verminderen en de manier waarop ze met de wereld omgaan. De passie van Ribcap is om deze kinderen op de eerste plaats te zetten, om ze bescherming en mode te bieden, zodat ze kunnen spelen en zich gedragen zoals alle kinderen dat zouden moeten doen.

Ribcap voor jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen ligt de wereld aan hun voeten en een medische aandoening mag hun dromen niet in de weg staan. Het vermogen van Ribcap om te beschermen tegen hoofdletsel stelt hen in staat om meer na te denken over wat ze willen doen en onze trendy ontwerpen stimuleren de vrijheid van persoonlijke stijl, zodat de jongvolwassenen van vandaag vol vertrouwen en op een unieke manier kunnen groeien zoals het hoort.

Ribcap voor volwassenen

Voor mensen die lijden aan een aandoening en weinig steun hebben, begrijpen we de zorgen van zelfs de meest regelmatige routines zoals een ritje naar de supermarkt. Met onze stijlvolle ontwerpen kunnen we u helpen uw angsten te verminderen met de volledige bescherming van Ribcap tegen hoofdletsel.

Klik hier om onze nieuwste stijlen te bekijken.

Geschreven door Leanne Coop