Avonturen met verschillende speciale behoeften

25 | 11 | 22

Avonturen met verschillende speciale behoeften

Hier bij Ribcap streven we naar een mooie onafhankelijkheid. Jullie verhalen geven ons elke dag weer energie om te doen wat we het liefste doen: het maken van onze prachtige, niet-stigmatiserende beschermende hoofddeksels. Eens in de zoveel tijd zetten we een van onze gebruikers in de schijnwerpers, vertellen we hun verhaal en bedanken we hen voor [...]

Hier bij Ribcap streven we naar een mooie onafhankelijkheid. Jullie verhalen geven ons elke dag weer energie om te doen wat we het liefste doen: het maken van onze prachtige, niet-stigmatiserende beschermende hoofddeksels. Eens in de zoveel tijd zetten we een van onze gebruikers in de schijnwerpers, vertellen hun verhaal en bedanken hen voor het deel uitmaken van de Ribcap familie.

Vandaag maakten we kennis met 'Middly' en zijn moeder op hun Instagram-pagina @brightcolourfulkids, die wordt omschreven als "Onze avonturen op het gebied van thuisonderwijs met een verscheidenheid aan speciale behoeften."

"Middly begon in januari te lopen toen hij 4 jaar oud was, maar hij heeft een lage tonus en staat nog behoorlijk wiebelig en onvast op zijn voeten. Als je daar zijn visuele beperking bij optelt en het feit dat hij vier uur per dag doorbrengt met zijn sterkere oog, dan kom je uit op veel valpartijen en een paar vervelende verwondingen. Het tast ook zijn zelfvertrouwen aan en hij is terughoudend om buiten te lopen of ergens heen te gaan waar hij niet goed kent. "

"We hebben een tijdje nagedacht over een helm om zijn hoofd te beschermen, maar hadden moeite om iets te vinden dat kindvriendelijk was en hem niet zou opvallen. Toen kwam ik Ribcap tegen. We zijn dol op het ontwerp, de stijve piek geeft Middly's gezicht extra bescherming als hij voorover valt, en de pet is gemaakt van schokabsorberend schuim dus is licht en zacht op zijn hoofd," vertelt Sarah, Middly's moeder.

"Onze pleegdochter heeft een epilepsiesyndroom en lijdt aan valaanvallen, dus we gaan er nog een voor haar kopen. We zijn echt onder de indruk!"

130807452-1104586869958867-6251440039139477640-n.jpg

Om eerlijk te zijn: Middly valt wel op, maar op een goede manier. We zijn echt blij om het groeiende zelfvertrouwen van deze geweldige jongen te zien. De positiviteit en energie zijn zeer de moeite waard om te zien. Ga zo door, Middly, laat het ons weten als we uitgenodigd worden voor je zelfgemaakte ontbijt!

Ontdek onze beschermende helmen.

Geschreven door Nico De Wilde