Gids voor epilepsiehelmen in 2020

31 | 10 | 23

Gids voor epilepsiehelmen in 2020

Wat is epilepsie? Epilepsie is een aandoening die de hersenen aantast met epileptische aanvallen tot gevolg. Deze aanvallen kunnen op elk moment in het leven beginnen. Er zijn veel verschillende soorten, met verschillende variaties in ernst. Sommige vormen van epilepsie duren een beperkte tijd en de persoon stopt uiteindelijk met het krijgen van aanvallen. Maar voor veel mensen [...]

Wat is epilepsie?

Epilepsie is een aandoening die de hersenen aantast en resulteert in een epileptische aanval. Deze aanvallen kunnen op elk moment in het leven beginnen. Er zijn veel verschillende soorten, met verschillende variaties in ernst. Sommige vormen van epilepsie duren een beperkte tijd en de persoon stopt uiteindelijk met het krijgen van aanvallen. Maar voor velen is epilepsie een levenslange aandoening.

Wereldwijd lijden 65 miljoen mensen aan epilepsie. De oorzaak van deze diagnose is in meer dan 50% van de gevallen onbekend, waardoor één op de drie patiënten zijn aanvallen niet onder controle kan houden met medicijnen.

Met het alarmerende aantal patiënten die hun aanvallen niet onder controle kunnen houden, kunnen mensen die gevoelig zijn voor vallen een epilepsiehelm dragen om letsel aan de hersenen te voorkomen.

Maar wat is een epilepsiehelm? Hoe vaak moet je er een dragen? En hoe kies je de juiste voor jou?

Hieronder vind je alle antwoorden op deze vragen.

Wat is een epilepsiehelm?

Een epilepsiehelm is een andere term voor een medische helm of beschermende helm. Hij is ontworpen om dagelijks gedragen te worden voor 24-uurs verzorging van het hoofd om letsel te voorkomen wanneer zich een aanval voordoet. Omdat epilepsieaanvallen altijd en overal kunnen optreden, zijn deze speciaal ontworpen helmen duurzaam, licht en comfortabel, zodat ze lange tijd gedragen kunnen worden.

De meeste epilepsiehelmen bieden 360 graden bescherming omdat iemand bij een aanval vanuit elke hoek kan vallen. Deze helmen worden niet alleen gebruikt voor patiënten met aanvallen, maar ook voor andere neurologische aandoeningen zoals autisme, hersenverlamming en de ziekte van Parkinson.

Hoe vaak moet je een epilepsiehelm dragen?

De patiënt moet rekening houden met hoe vaak hij valt en hoe hij valt om te bepalen hoe vaak een helm gedragen moet worden. Als iemand bijvoorbeeld één keer per maand valt en hij voelt de symptomen uren of een dag van tevoren, dan wil deze persoon misschien alleen een helm dragen in de aanloop naar een aanval. Als iemand echter last heeft van terugkerende aanvallen die veel onvoorspelbaarder zijn, moet hij of zij misschien overwegen om de helm elke dag te dragen.

Wat is de beste epilepsiehelm?

We zijn niet bevooroordeeld als we zeggen dat de beschermende helmen van Ribcap alles zijn wat je nodig hebt in een epilepsiehelm. We zijn niet alleen trots op onze zeer modieuze medische helmen, maar ze worden ook ondersteund door verschillende neuroverenigingen. Ze zijn streng getest volgens de International Rugby Impact Standards, waardoor ze een betrouwbare helm zijn voor alle leeftijden.

We introduceren een luchtige helm die o zo zacht is om de hele dag te dragen. We hebben de Ribcap helmen zo ontworpen dat ze eruit zien als gewone beanie mutsen, omdat we vinden dat hoofdbescherming modieus en niet-stigmatiserend moet zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en maten, zodat ze voor iedereen geschikt zijn.

Kenmerken Ribcap beschermhelm

-Volledige 360 graden hoofdbescherming.

-Ondersteund door verschillende neuro-verenigingen.

-Uitvoerig getest volgens de internationale Rugby Impact Standards.

-Zeer modieus & niet-stigmatiserend.

-Ontworpen met lucht-licht high-impact schuim voor de hele dag comfort.

-Veel kleuren en designs om uit te kiezen!

Dankzij Ribcap kun je kiezen voor een epilepsiehelm die eruitziet en aanvoelt als een gewone muts! Wil je zien welke stijl en kleur bij jou past? Klik dan hier!

Geschreven door Leanne Coop